Átutazóban vagyunk ezen a világon

Szemelvények Székely János írásából

A Biblia sokat ír a zarándoklásról, annak fontosságáról, öröméről. … A bibliai hitben a zarándoklás központi valóság, a hit megélésének lényegi, helyettesíthetetlen eleme.

Bővebben: Átutazóban vagyunk ezen a világon

Úton lenni zarándokként

Szemelvények Puskás Attila írásából

Emberi létezésünk úton lét. … Az életút két legfontosabb pontja, a kezdete és a vége felett (az embernek) nincs hatalma. … Mivel úton van, nem láthat át mindent: sem a múltat, sem a jövőt, de még a jelent, sőt önmagát sem.

Bővebben: Úton lenni zarándokként

Öröm

Immár 6. alkalommal indult plébániánkról zarándokcsoport a franciaországi Taizébe. Idén az ÖRÖM volt a témája a hétnek. A közösség alapítója, Roger testvér az egyszerűség és az irgalmasság mellett, ennek fontosságát állította a testvérek elé.

Alois testvér, a közösség jelenlegi vezetője idei javaslatait ennek a témának szentelte. ITT olvasható magyar fordításban.

Kenyér

Török Csaba írása ITT olvasható az Élő Kenyérről, Jézusról és a hozzá fűződő kapcsolatunkról.

Úgy gondolsz a gyónásra, mint egy kávéra Istennel?

Ferenc pápa szerint akár úgy is közelíthetünk a szentgyónáshoz, mintha meginnánk egy kávét az Úrral. A pápa február 27-i homíliájából emelünk ki segítő szempontokat az Aleteia katolikus portál nyomán, és tanácsokat adunk közre azok számára, akik régóta nem tudták rászánni magukat a gyónásra.

Bővebben: Úgy gondolsz a gyónásra, mint egy kávéra Istennel?

Szent István Király Plébánia Makó Belváros, 6900 Makó Szent István tér 22.