Remek hangulatú volt a farsangi bál

Kedves, kellemes, egyszerű és jó hangulatú. Talán ezekkel a szavakkal lehet összefoglalni röviden, hogy milyen is volt az I. Egyházközségi Farsangi álarcos mulatságunk.

 A SZIGNUM 4. b osztályának nyitótáncával kezdődött az est. Majorosné Rácz Krisztina és Reiszné Surinás Piroska diákjai egy kedves táncos műsort adta elő. Majd Pálfai Zoltán plébános atya köszöntötte az egybegyűlteket. Az estet a plébánián működő csoportok saját produkcióikkal igyekeztek emlékezetessé tenni. Elsőként a Gyermekmissziós csoport lépett a vendégek elé. Két műsorszámmal is készültek: egy dallal, melynek címe: "Röfi-röfi, kicsi röfi" és egy kisfilmmel, mely sajátos szemszögből mutatta be a közösségek mindennapjait.

 

Majd a Szent István Ifjúsági Csoport Mici makcó című műsora következett. A többnyire egyetemistákból álló baráti társaság vidám játéka sokakat megnevettetett.

Csak úgy minat a felsős hittanos gyerekek csoportja. az egyébkét 8-10 diákból álló csapatot Szűcs Tamás tanár úr vezeti. Ezúttal a Jancsi és Juliska című mesejátékot adták elő sajátos feldolgozásban.

Tudjuk, hogy a Szent István Király plébánia életébe a Boldogasszony Iskolanővérek közössége aktívan bekapcsolódinak Hedvig nővér például előénekes csoportot is szervezett és működtet a plébániánkon, akik kéthetente, a vasárnapi szentmiséken örvendeztetik meg a híveket szép dallamokkal. A „korátorok” 6-8 főből álló társasága olyan lelkes és kitartó gyerekekből áll, akik szívesen tanulnak hétről-hétre új énekeket és állnak ki a diákmiséken a templomi közösség elé. Most Hedvig nővér és tanítványai, a farsang örömére egy vidám produkcióval készültek. A Szirénázó Szupercsapat zenéjére egy mesedalt adtak elő.

A produkciók sorát a Szent István Ifjúsági, Felnőtt ének és zenekar Farshang című  zenés műsora zárta. Ez a vidám társaság  több mint 20 éve kezdte zenei szolgálatát a vasárnapi szentmiséken, Katona atya szeretetteljes támogatását élvezve. Azóta többször is megújulva, de töretlen lelkesedéssel folytatják tevékenységüket. Ezen az esten viszont, teljesen új oldalukról mutatkoztak be. 

A rendezvény létrejöttéért köszönet a SZIGNUM-nak, mert helyet biztosított, a fő szervezőknek: Hajdúné Siket Mártának és Borsosné Majoros Melindának, az este jó hangulatát biztosító Csikota Zenekarnak, a hangosítást Majoros Mártonnak és a program megálmodójának Pálfai Zoltán atyának. A tombolatárgyak felajánlásait köszönjük A KÖVETKEZŐ TÁMOGATÓKNAK: 

- Kocsis Virágüzlet, 41. sz. Coop Szaküzlet, Mercy ABC, Papaya Divat (Tóth-Kása Angéla), Kígyó Gyógyszertár, ATYS-CO Kft. Algyő, Baranyi Sarolta: AVON termékek

A bálról készített képek megtekinthetők IDE kattintva!

Szent István Király Plébánia Makó Belváros, 6900 Makó Szent István tér 22.