Felcsendültek a Hit hangjai

Plébániánk a Hit hangai címmel indította útjára templomi hangversenysorozatát. Ennek első, nagy sikerű koncertjét Szamosi Szabolcs a pécsi székesegyház orgonaművésze adta.

Igazán nagy és rendkívül lelkes közönség előtt játszhatott templomunk Johannus gyártmányú orgonáján Szamosi Szabolcs. A több mit másfél órás koncertet Pálfay Zoltán atya köszöntője vezette fel, majd mintegy nyitányként J.S. Bach D-moll Toccátája csendült fel.

Az ismerős dallamok hamar lázba hozták a közönséget, akik ezután nagy áhítattal hallgatták a szebbnél szebb műveket, melyeket Benke József tenor énekhangja tett teljessé. 

Vizi Gábor a Makói VTV, és a SZIGNUM jóvoltából a közönség egy kivetítőn is figyelmen kísérhette a művész úr játékát. Ez a kis technikai megoldás jóvoltából a nézők egy olyan szempontból is részesei lehettek az orgonagangversenynek, aminek eddig még élőben, talán soha.

A koncert alatt egy igazán színes és változatos improvizáció is elhangzott, mégpedig a Dicsőség, szentáldás, tisztesség című népi éneket játszotta a saját érzései szerint, különleges, és talán megismételhetetlen köntösben a rendkívül elismert orgonaművész.

Az előadás végén vastapssal köszönte meg a közönség a nem mindennapi műsort, melynek ráadásaként az Ave Maria dallamai csendültek fel.

Egy igazán felejthetetlen koncert volt, amelynek végén a művészeket vastapssal búcsúztatta a közönség. köszönjük a közreműködők segítségét! 

 

Szent István Király Plébánia Makó Belváros, 6900 Makó Szent István tér 22.