Egy nagyszerű nap krónikája - Plébániai nap 2013 - VIDEÓVAL

Csodálatos napot tölthettünk együtt pünkösd hétfőn a plébániai napon. Igazán tartalmas nap volt!

Pünkösd hétfőn ünnepi szentmisével kezdődött a plébániai napunk, melynek keretében megáldották a házaspárokat. Öröm volt látni, hogy milyen sok, és különböző korú házaspár jött el erre az alkalomra. A mise után csapatok alakultak és kezdetét vette a 11 állomásból álló vetélkedő.Nagyon változatos és szórakoztató feladatok vártak a résztvevőkre. Volt szókirakó és memóriajáték, részesei lehettünk a Legyen Ön is milliomos! című játéknak, célba dobtunk, és tornyot építettünk kukoricacsutkából.

Kiraktuk emlékezetből a Hit éve logót, részt vettünk egy kis templom ismereti versenyen, a miseoviban pedig szókeresőt játszottunk. Miután helyesen válaszoltunk pár kérdésre, kürtöskalácsot is kóstolhattunk. A plébánia udvaron tűzrakási ismereteink mellett, a Szentlélekkel kapcsolatos tudásunkról is számot kellett adnunk. A kollégium udvarán egy kis pihenési lehetőség várt minket egy kis beszélgetéssel, teával, keksszel. Ezután egy igazi erőpróbán is átestünk, és kipróbálhattuk a patkódobást.

A lourdesi barlangnál tanultunk pár éneket és elmondtunk egy rövid imádságot. Az állomásokon minden csapat különböző színű szalagokat kapott, melyeket felkötöttünk a májusfára. A képen is jól látható a színkavalkád, ami bizonyítja, hogy minden csapat nagyon lelkes, aktív és ügyes volt. 


A vetélkedő után várt minket a bográcsban főtt ízletes paprikás krumpli és a meglepetés desszert, az óriáspalacsinta. Este öt órakor a Makó Városi Vegyeskar koncertje következett. Zoltán atya megnyitója után főként egyházi témájú kórusművek csendültek fel. Elhangzott többek közt Franz Schubert Ave Maria-ja, a Marco Frisina bíboros által komponált himnusz, az Aprite le porte a Cristo, melyet II. János Pál pápa boldoggá avatására írt, valamint Kodály Zoltán Pünkösdölő című műve. 

A koncert után a lourdesi szűzanya szobránál közösen elénekeltük a litániát, majd egy kis szeretetvendégséggel ért véget a nap. 

Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a közösség lelke velünk volt, sokan sokféle módon segítették elő a nap sikerét. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vállalt a feladatokból és hozzájárult ahhoz, hogy ez a nap ilyen szépen és emlékezetesen sikerült. 

Írta: Baranyi Katalin
Fotó: Fidelis nővér és Majoros Márton

Szent István Király Plébánia Makó Belváros, 6900 Makó Szent István tér 22.