Beszámoló a 2014-es pünkösdi plébániai napról

 

Pünkösd hétfőn a tavalyihoz hasonlóan ismét egy csodálatos napot tölthettünk együtt a plébánián.

 

Az ünnepi szentmisén, melyet a házaspárokért és plébániai közösségünkért ajánlottunk, az orgona mellett szerepet kapott a Szent István Ifjúsági Zene- és Énekkar, amely szolgálatával ez alkalommal is emelte az ünnep fényét.

 

 

 A szentmise végén idén is sor került a jelen levő házaspárok megáldására. Ezt követően bemutatkoztak a plébániánkon működő csoportok és egy rövidfilm segítségével bepillanthattunk ezen csoportok életébe. A délelőtt játékos vetélkedővel folytatódott, melyben központi szerepet kaptak a templomunkban is ábrázolt szentek. Felnőttek és gyerekek egyaránt új ismeretekkel gazdagodhattak játékos formában. A kisebbek örömére minden állomáson lehetett kirakózni és színezni, míg a nagyobbak különböző kreatív feladatokban tehették próbára magukat, melyekről idén is a lelkes önkéntesek gondoskodtak. A sikeresen teljesített feladatok után szalagokkal feldíszített, színes zászlókkal tértek vissza a csapatok a templomba. Most sem maradhatott el a közös fotó, ami nagyszerűen kifejezi az összetartozást és a nap hangulatát, amire szerintem mindannyian örömmel fogunk visszaemlékezni.

 

 

 Miután elkészültek a fotók, János diakónus segítségével még egy kis közös táncra is sor került, ami tovább fokozta a hangulatot. Ezután mindenki jóízűen fogyasztotta el a hatalmas bográcsokban, szorgos kezek segítségével készült paprikás krumplit. A desszert idén is a szabadtéri tárcsákon sütött óriás palacsinta volt, ami nem csak a gyerekeknek szerzett nagy örömet.

 

 

A napot a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar, Makó és a Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórusának koncertje zárta. A változatos műsor során az egyházi művek mellett vidám, táncra hívogató dalok is megszólaltak. Felcsendült továbbá Kodály Zoltán Pünkösdölője, és a két kórus előadásában, az Esti dal című műve.

 

 

Idén is egy élményekben gazdag, változatos, vidám napot tölthettünk együtt. Hálásan köszönjük mindazok munkáját, akik kivették a részüket és segítettek a szervezésben, az előkészületekben, az állomások vezetésében, az ebéd elkészítésében, a takarításban. Köszönet illeti a kórusok vezetőit és tagjait, akik méltó befejezést adtak plébániai napunknak. Végül köszönjük minden résztvevőnek, hogy igent mondott a meghívásra, és egymást gazdagíthattuk a találkozás és a közösen töltött idő örömével.

 

 Baranyi Katalin

 

 

 

Szent István Király Plébánia Makó Belváros, 6900 Makó Szent István tér 22.