Aktuális hirdetések

2023. 02. 05.

Plébániai hírlevél - 2023. február 5.

ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

 

A héten folytatódtak az újvárosi templom részleges állagmegóvási munkái. A szentmisék továbbra is a plébánia kápolnájában vannak.

A héten Ferenc pápa Kongóba és Dél-Szudánba látogatott. Imádkozzunk az afrikai országok békéjéért is!

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére elkészült a belvárosi templom új berendezési tárgya: a Prágai Kis Jézus szobrának fülkéje. Új helye a Szent József szobor alatt lesz. Köszönjük Szűcs Gábor asztalos mester munkáját.

Február 5-én, vasárnap a szentmisék végén a Balázs-áldásban részesülhetünk.

Február 12-én 10 órakor ünnepélyes szentmisével kezdődik Szegeden a Házasság hete a Dőmban. 
-  melynek felvezető programjaként Szerelmes kalandtúrára hívjuk az érdeklődő párokat Szeged belvárosában 2023. február 11-én, 3 turnusban, 15 órától.  a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak.

Csatoljuk a Szerelmes Kalandtúra plakátját, valamint a Házasság Hetének programját is.

Amennyiben a plébánián is szerveznek programot a Házasság hetéhez kapcsolódóan, szívesen adunk hírt róla honlapunkon. (https://pasztoralis.hu/csaladkozpont/hazassaghete/).

Ehhez, küldünk egy javaslatot is: a CsaládEgyetem előadásaiból Mihalec Gábor előadását, amely jó beszélgetéstémákat adhat plébániai csoportok számára! 

https://www.youtube.com/watch?v=921vhF4GfM4&t=658s 

Február 12-én, vasárnap 15 órakor medjugorjei filmvetítés lesz az újvárosi plébánia közösségi termében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Azok a jegyespárok, akik idén szeretnének szentségi házasságot kötni, február végéig jelentkezzenek.

2023 tavaszán bérmálást tervezünk templomunkban. Várjuk a 13. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését. Jelentkezési határidő február 19., vasárnap. A 18 év alattiaktól szülői hozzájárulást kérünk. Bérmaszülő csak római katolikus, megbérmált személy lehet.

A kis kápolnában hétfőn és kedden az esti szentmisék alatt az 1-3. padsorokat, vasárnap a 4-10. padsorokat fűtjük. Belvároson csak vasárnap működik a fűtés, mind a négy padtömbben. Tartsuk lábunkat a padozaton! 

 

Mert az Úr Lélek, s ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.