Aktuális hirdetések

2021.04.11.

Plébániai hírlevél 2021. április 11. – Húsvét 2. vasárnapja

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében április 12-től újra szabad nyilvános liturgiákat tartani. Attól a naptól visszaáll a megszokott miserend:

vasárnap 9 óra: BELVÁROSI TEMPLOM,

vasárnap 11 óra: ÚJVÁROSI TEMPLOM


vasárnap, hétfő, kedd, szerda 18 óra: SZERVITA KÁPOLNA,

csütörtök 8 óra: BELVÁROSI TEMPLOM,

péntek, szombat 18 óra: BELVÁROSI TEMPLOM.

 

Makó Város Önkormányzatának és a Városi Televíziónak köszönhetően április 11-én, vasárnap 9 órától a belvárosi templomból közvetítünk szentmisét.

A bérmálási felkészítő tovább folytatódik. Vasárnap 16 órakor találkozunk.

 

IMA

Húsvét 2. vasárnapja (Jn 20,19-31): A félelemmel teli tanítványok imája

Mester! Láttuk, ahogy vertek téged, meggyaláztak, végül megöltek. Mi most mégis hozzád imádkozunk, hiszen a sírod üres! Bárcsak igaz lenne, amit most még csak remélni is alig merünk! Bárcsak igaz lenne az, hogy legyőzted a halált, és Isten olyan dicsőségre emelt téged, amilyenről álmodni sem mertünk! Urunk, félünk, és össze vagyunk törve! Félünk a zsidóktól, ettől a hálátlan tömegtől, amely oly kegyetlenül bánt veled! Félünk, hogy a mi vérünk is kell nekik! Mi lesz velünk nélküled? Eddig te voltál nekünk a minden! És most nem vagy sehol! Védj meg minket, Urunk! Szabadíts meg minket ebből a szorongattatott helyzetből! Biztonságot nyújtó jelenlétedre vágyunk! Eddig hozzád menekültünk minden bajból. Most nem tudunk hova futni. Rettegünk a jövőtől is, mivel az élet nélküled üres és értelmetlen. Ha valóban élsz, kérünk, védj meg minket! Amen.

A szeretet nem tesz rosszat a felebarátnak.