Nézd a gyöngéden szerető Jézust!

Nézd a gyöngéden szerető Jézust! Nézd, amint csecsemőt tápláló anyaként önmagát osztja - vágyva vágyta, mert odaadás a szeretet legnagyobb boldogsága - elárulása éjjelén, hisz árnyék mellett ragyogóbb a fény. Szeretete sosem látott csodáját műveli. Élő kenyér: benne lélegzik az Isten. Élő kenyér: benne áldozza életét övéiért. Élő kenyér: néven szólít a Feltámadott. Élő kenyér: szeretetét sugározza, mikor imádod.

A sokféle jó orvosság közül, mely gyógyítaná az életet, az a legjobb, mely belsőleg gyógyítja az embert, mely közösségbe vezeti, hogy egymást segítsék az egyének, az imádkozó családok, a közösségek ebben a lelki gyógyulásban. Ezt kéri mindenkitől az Egyház által a Szűzanya is, amikor a búcsújáró helyeken a közös imádság magasabb rendű formáját: Jézus életének titkairól való elmélkedést (a rózsafüzért!) akarja elterjeszteni. Jézus megígérte: Ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük (Mt 18,20)

Ha feltámadtatok Krisztussal, keressétek az odafent valókat, ahol Krisztus ül az Isten jobbján. Az odafent való dolgokkal törődjetek, ne a földiekkel.